adnan38"e tavsiye : simdiden güzel ve basarili görüsmeler diliyorum. Umarim iyi gecer. Randevuya gitmeden önce esinle iliskinizle iligili ders calisir gibi bi calisma yapmanizi tavsiye ederim. Soru sorabiliyorlar. Nerde tanistiniz ? Evlilik kararini ne zaman aldiniz ? vs. buna benzeyen veya benzemeyen daha bir cok soru ile karsilasabilrsin. Ayrica yaninda bos bir kagit ve kalemde bulundurmani tavsiye ederim, kolaylik olmasi acisindan gorusmeden hemen sonra sorulari not eder ve esine iletirsin, cunku esininde almanyada böyle sorularlar karsilasmasi muhtemel.
Ayrica randevuya giden bilidigim arkadaslardan edindigim izlenim kadariyla eger Sertifikanizin uzerindeki sinav notunuz yuksek degilse randevu sirasinda bir kac tane sözlü olarak almanca soru sorabiliyorlar, esiniz nerde yasiyor? esinizin isi nedir? vs. Fazla zorlayici sorular degil gibi duruyor ancak o an heyecan yapacak arkadaslarin sakin olmasi lazim.Simdiden randevuya girecek ve vize bekleyen arkadaslara basarilar.
asimavi
17.09.2008 20:05:29
şükürler olsun.....
Vizem sonunda 38 gün sonra çıktı arkadaşalar çok mutluyum çok korkmuştum aksi bişeyler olucak diye beklemek sabretmek ne kadar zormuş ama gerçekten çok sevindim Allahım bu duyguyu tüm bekleyenlere yaşatsın herkes sevdiklerine kavuşsun tek dileğim bu
ferdilantord
17.09.2008 21:40:19
arkadaşlar benimde ayın 22'de randevum var izmir alman konsoloslugunda başvuru form hakkında yardımcı olursanız sevinirim formu nasıl dolduracagım hakkında gercekten faydalı bir site yaklaşık 7 aydan beri takip ediyorum ara sıra faydasını gordum yardımlar için teşekkür ederim.........
Formu kendi el yazin ile doldurman gerekiyor ve formda maddeler hem almanca hemde türkce olarak yer almakta. Ben vize basvurusuna gittigimde Istanbul konsoloslugunda giristen hemen sonra duvarda örnek olarak doldurulmus bir nüsha gördüm, Izmir konsoloslugunda böyle bir örnek var mi bilmiyorum ayrica varsada iceri alip bakmaya izin verirler mi bilmiyorum, cünkü ben esimin yardimi ve kendi arastirmalarim ile doldurmustum. Ancak konsolosluktaki örnege bakabilme imkanin varsa senin acindan cok iyi olur.
ferdilantord
17.09.2008 22:07:09
Alıntı yapılan: Adse - Eylül 17, 2008, 10:04:30 ÖS
Formu kendi el yazin ile doldurman gerekiyor ve formda maddeler hem almanca hemde türkce olarak yer almakta. Ben vize basvurusuna gittigimde Istanbul konsoloslugunda giristen hemen sonra duvarda örnek olarak doldurulmus bir nüsha gördüm, Izmir konsoloslugunda böyle bir örnek var mi bilmiyorum ayrica varsada iceri alip bakmaya izin verirler mi bilmiyorum, cünkü ben esimin yardimi ve kendi arastirmalarim ile doldurmustum. Ancak konsolosluktaki örnege bakabilme imkanin varsa senin acindan cok iyi olur.
teşekkür ederim ama boyle bişey olmadıgını soylediler bana ginede saol yardımların için...
dargin
17.09.2008 22:11:57
slm asimavi kardeşim hayırlı ugurlu olsun darısı bekleyenlerin ve benim başıma Allah yolunu acık etsin
asimavi
17.09.2008 23:25:04
çok saol kardeşim inşAllah sizde bir gün bu mutlu haberi alırsınız hepimize dua ediyorum sabredin ve inancınızı kaybetmeyin

Allah hepizin yardımcısı olsun
rose_iz
17.09.2008 23:27:54
arkadaşlar vizem geldi sonunda 3 ayı aşın bi süre zarfında

dargın sende benim gibi yaz tat,iliş dönemine geldin eşin ordan takibini yapsın sanada en kısa sürede gelir inşAllah. bu arada cuma günü uçuyorum... herkeze iyi şanslar
SEVGI-40
17.09.2008 23:28:52
Allah yolunu acik etsin roseiz.Allah herkese nasip etsin biranaönce su vizeyi yani bekliyenlere
rose_iz
17.09.2008 23:29:56
asimavi sen cidden şanslısın arkadaşım. 38 gün güzel bi süreç

sen nereye uççuyorsun nezaman gideceksin
rose_iz
17.09.2008 23:30:32
asimavi
17.09.2008 23:35:56
Ferdilantord bende izmir konsolosluğuna başvurmuştum başvuru formunu www.izmir.diplo.de adresinden 2 tane çıktı alıyosun ama ben kendim doldurmadım benden önce başvuran arkadaşlarda konsolosluğun orda bir küçük ofis var zaten oraya gittiğinde konsolosluğun önünde bir kişi yönlendiriyo başvuru formu dolumu yapılır diye.Biz eşimle oraya gittik 20 ytl ücreti var onlar senin tüm kimlik bilgilerni almanca hazırlıyolar bilgin olsun arkadaşım
fevziş
17.09.2008 23:37:22
SEVGI-40
17.09.2008 23:40:04
cikar cikar merak etmeyin bizim yasadiklarimiz anlatsam size ooooooooooooooo sükür edersiniz halinize biz tam 4 sene bekledik bu vizeyi yaaaaaaaaaaaaa siz bi kac ay sabr etmiyosunuz
asimavi
17.09.2008 23:40:57
rose-iz senin de vizen hayırlı olsun çok sevindim darısı bekleyenlerin başına evet kısa bir zamanda çıktı arkadaşlarımın 3 hafta gibi bir sürede çıkınca bende endişelenmiştim ama geçti Allaha şükür ben bayramdan sonra uçuyorum münich havalanına ordanda rosenheim e eşimin yanına

sen nereye gidiyorsun