limonn 17.04.2008 13:11:10
17.04.2008 16:10:08
Alıntı yapılan: firdevs - Nisan 17, 2008, 01:07:14 ÖS
ayse sen önce sertifikanı al zaten istek kalktı önce sen başvurcan randevu alcan kağıtlar Almanyaya gidince eşinden kira ve maaş kağıtlarını isterler ok sen önce sertifikanı al canım başarılar
Alıntı yapılan: limonn - Nisan 17, 2008, 01:11:10 ÖSöncelikleçok teşekkür ederim.Bunu bilmiyordfum mesela ben eski usuldeki gibi ilk önce eşimin isteği göndereceğini zannediyordum.O zaman ilk önce sertifikayı almam gerekiyor peki sertifikayı aldıktan sonra konsolosluktan randevu alıyorum değilmi?Başka istedikleri bir şey varmı peki sertifikanın dışında?Birde benim eşim daha 1 aydır çalışıyo bu engel olmazmı bu konuyu biraz daha açarsanız çok sevinirim Allah razı olsun..
slm ayşe yıldız..sen konsolosluktan randevu alarak başvuruyorsun.ama bu kurstan ve sertifikanı aldıktan sonra yani..randevu alırkende gerekli evraklar sana söyleniyor.onları hazırlayıp gidiyorsun
17.04.2008 16:14:37
Alıntı yapılan: lewo_58 - Nisan 17, 2008, 01:14:32 ÖÖhayır arkadaşım. hiçbir problem çıkarmaz. hepimizin borcu var kimin yokk ki dimi
arkadaşlar bilgisi olan varmı azcık bi banka borcu var yok sayılacak bi mebla vizeye engel teşgil edermi

17.04.2008 16:23:25
Alıntı yapılan: ayseyildiz - Nisan 17, 2008, 12:55:15 ÖSayşecim herşeyin başı bu sertifika. sonra vize başvurusu için konsolosluğu aradığında onlar sana getirmen gereken evrakları zaten söylüyorlar.eşinin orda istek yapmasına felan gerek yok. ilk adımı sen atıyorsun.bence bu evrakları istersen şimdiden hazırlamaya başla. internetten gerekli evrakları öğrenebilirsin. eşinin maaş durumuna gelince 3 aylık maaş bordrosunu isteiyorlar.diyorsunki eşim çalışalı 1 ay oldu. e zaten hazirana kadarda 3 ayı doldurmuş olur. öyle olmasa bile 3ayı doldurduktan sonra başvuru yaparsın
meraba arkadaşlar.Ben epeydir bu siteye üye olmama rağmen maalesef işyerind eolduğum için çok fazla giremiyordum.Bende 7 yıllık evliyim ve bu ayın sonunda inş.kursa başlayacağım goethe Enstitüde.Benim eşimde Almanyada ev tuttu ve 1 aydır çalışıyor.Hesaplarımıza göre Haziranın sonunda isteğe başvuracak.Benim sizden ricam ilk etapta ne yapmalıyız yani ilk önce eşimmimi maaş bordrolarıyla yabancılar polisine müracaat edecek nasıl olacak hiç bilmiyoruz yardımcı olursanız sevinirim..Allah hepimizin yardımcısı olsun inş....

ok?
17.04.2008 16:45:39
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 17, 2008, 04:23:25 ÖSÇokteş.ederim duygucum.Bunları öğrendiğim çok iyi oldu Benim eşim şu an orda annesiyle birlikte kalıyor kayınvalidem de çalışıyor.O zaman ben inş.kursa gider vede sertifikayı kazanırsam eşimin 3 ayı dolmasa bile ki 1 ayı falan kalır sanırım kayınvalidem kefil olursa işlemler başlayabilir yani ben müracaatta bulunabilirim.Alıntı yapılan: ayseyildiz - Nisan 17, 2008, 12:55:15 ÖSayşecim herşeyin başı bu sertifika. sonra vize başvurusu için konsolosluğu aradığında onlar sana getirmen gereken evrakları zaten söylüyorlar.eşinin orda istek yapmasına felan gerek yok. ilk adımı sen atıyorsun.bence bu evrakları istersen şimdiden hazırlamaya başla. internetten gerekli evrakları öğrenebilirsin. eşinin maaş durumuna gelince 3 aylık maaş bordrosunu isteiyorlar.diyorsunki eşim çalışalı 1 ay oldu. e zaten hazirana kadarda 3 ayı doldurmuş olur. öyle olmasa bile 3ayı doldurduktan sonra başvuru yaparsın
meraba arkadaşlar.Ben epeydir bu siteye üye olmama rağmen maalesef işyerind eolduğum için çok fazla giremiyordum.Bende 7 yıllık evliyim ve bu ayın sonunda inş.kursa başlayacağım goethe Enstitüde.Benim eşimde Almanyada ev tuttu ve 1 aydır çalışıyor.Hesaplarımıza göre Haziranın sonunda isteğe başvuracak.Benim sizden ricam ilk etapta ne yapmalıyız yani ilk önce eşimmimi maaş bordrolarıyla yabancılar polisine müracaat edecek nasıl olacak hiç bilmiyoruz yardımcı olursanız sevinirim..Allah hepimizin yardımcısı olsun inş....
yada yok ben sınavdan sonra hemen başvuru yapcam diyorsan ordaki lmanyadaki yabancılar polisi eşinin maaşını kabul etmezlerse yada 3 ay olmammış daha derse eşin ordan herhengi birisini kefil gösterebilirok?
17.04.2008 16:53:24
Alıntı yapılan: ayseyildiz - Nisan 17, 2008, 04:45:39 ÖSevet ayşe aynen öyle yap. annesini kefil gösterebilir.biz şimdiden boşa ev kirasını ödemeyelim diye ev tutmadık vizemin çıkmasını bekledik. buyüzden eşim ailesiyel oturduğu evi gösterdi. yabancılar polisi eşime sormuş kirayı sen ödemiyorsan ve ailene maddi yardımda bulunmuyorsan bu maaş size yeterli ama bunun için ailenden imza getirmenn gerek demiş. yani oğlumuz bize maddi anlamda destek çıkmıyor ve kirayı ben ödüyorum diye imzalı bir kağıt istemişler . belki sizdende öle bişe isteyebilir..Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 17, 2008, 04:23:25 ÖSÇokteş.ederim duygucum.Bunları öğrendiğim çok iyi oldu Benim eşim şu an orda annesiyle birlikte kalıyor kayınvalidem de çalışıyor.O zaman ben inş.kursa gider vede sertifikayı kazanırsam eşimin 3 ayı dolmasa bile ki 1 ayı falan kalır sanırım kayınvalidem kefil olursa işlemler başlayabilir yani ben müracaatta bulunabilirim.Alıntı yapılan: ayseyildiz - Nisan 17, 2008, 12:55:15 ÖSayşecim herşeyin başı bu sertifika. sonra vize başvurusu için konsolosluğu aradığında onlar sana getirmen gereken evrakları zaten söylüyorlar.eşinin orda istek yapmasına felan gerek yok. ilk adımı sen atıyorsun.bence bu evrakları istersen şimdiden hazırlamaya başla. internetten gerekli evrakları öğrenebilirsin. eşinin maaş durumuna gelince 3 aylık maaş bordrosunu isteiyorlar.diyorsunki eşim çalışalı 1 ay oldu. e zaten hazirana kadarda 3 ayı doldurmuş olur. öyle olmasa bile 3ayı doldurduktan sonra başvuru yaparsın
yada yok ben sınavdan sonra hemen başvuru yapcam diyorsan ordaki lmanyadaki yabancılar polisi eşinin maaşını kabul etmezlerse yada 3 ay olmammış daha derse eşin ordan herhengi birisini kefil gösterebilirok?
serseri_61 17.04.2008 22:17:31
kumsalnaz 17.04.2008 23:59:31
serseri_61 18.04.2008 01:18:30
yalcin55 18.04.2008 18:05:53
yalcin55 18.04.2008 18:07:50
timur2 18.04.2008 18:27:19
kumsalnaz 18.04.2008 20:28:02
yalcin55 21.04.2008 21:53:50
21.04.2008 22:27:01
Alıntı yapılan: yalcin55 - Nisan 18, 2008, 06:07:50 ÖSyalçın evet kabul edebilirler. vizem çıkmadan önce bizde eşimle kefil göstercektik yabancılar polisinin dediği tekşey herhangi birisini al gel demesi olmuş. inşAllahh olurrrr
arkadaslar merhaba bana kefil olacak kişi 2.500€ alıyor evide var 3 cocugu birde eşiyle beraber yasıyor bana kefil olabilir mi yani bunlar yeterli mi