duygu_0354_duygu 15.09.2008 13:41:40
Alıntı yapılan: bars - Eylül 15, 2008, 01:46:42 ÖÖarkadaslar ortada bir yanlis anlasilma var. benim esim turk vatadasi alman degil 900 aliyordu ozamanlar. sözlesmesi de yoktu . yani tam ismini bilmiyorum ama lage mi herneyse yani baska bir firma esimi suanki calistigi firmaya gönderiyordu yani yan firma esimi baska biryere yolluyor buna siz nediyorsunuz almancasini bilmiyorum ama dedigim gibi yan firma esimi yollamisti suanki bulundugu yere...
fest isi cok zor hatda imkansiz gibi görünüyor ancak zeit firma bana 1 yiilik fertrag verecek en azindan bunun garantisini aldim.
bazi dostlar bana kisa sürelide olsa festvertrag verbileceklerini söylediler uzun süreli olursa vergi sorunlari cikarmis.
söyle söylersem dogru olurmu peki;
vize bas vurusundan 4 ay once bir yerde fest olarak baslamam yeterli olur.
duygu_0354_duygu 15.09.2008 13:45:04
Alıntı yapılan: bars - Eylül 15, 2008, 01:46:42 ÖÖarkadaslar ortada bir yanlis anlasilma var. benim esim turk vatadasi alman degil 900 aliyordu ozamanlar. sözlesmesi de yoktu . yani tam ismini bilmiyorum ama lage mi herneyse yani baska bir firma esimi suanki calistigi firmaya gönderiyordu yani yan firma esimi baska biryere yolluyor buna siz nediyorsunuz almancasini bilmiyorum ama dedigim gibi yan firma esimi yollamisti suanki bulundugu yere...
fest isi cok zor hatda imkansiz gibi görünüyor ancak zeit firma bana 1 yiilik fertrag verecek en azindan bunun garantisini aldim.
bazi dostlar bana kisa sürelide olsa festvertrag verbileceklerini söylediler uzun süreli olursa vergi sorunlari cikarmis.
Alıntı yapılan: bars - Eylül 15, 2008, 01:46:42 ÖÖ
Alıntı yapılan: bars - Eylül 15, 2008, 01:46:42 ÖÖarkadsim az oncede yadim benim esimin iside fest degildi. hem bu para konusunu fazla problem yapma ya
paran yetersiz olmasi durumunda kefilde gösterebiliyorsun. yabancilar polisi esime kendi agziyla sölemis. getir birisini hemen kefil yapalim olsun bitsin demis
duygu_0354_duygu 15.09.2008 13:46:31

15.09.2008 16:15:40
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Eylül 15, 2008, 01:46:31 ÖS
haaa bu arada arkadaslar ALLAH INSALLAH BENIM SANSIMDAN SIZLEREDE VERSIN
valla ben 25 gun beklemekle kafayi yedim Allah aylarca bekleyenlere sabirr versinnnn
fevziş 15.09.2008 16:17:33
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Eylül 15, 2008, 01:46:31 ÖSamin inşAllah arkadaşım senin kadar olmasada beklediğimize değecek bi karar çıkra yani vizemiz gelir ve bugün 4 ay bitti
haaa bu arada arkadaslar ALLAH INSALLAH BENIM SANSIMDAN SIZLEREDE VERSIN
valla ben 25 gun beklemekle kafayi yedim Allah aylarca bekleyenlere sabirr versinnnn

lebensraum 16.09.2008 01:47:56
esma 41 16.09.2008 11:21:49

tecrübeli 16.09.2008 12:08:38
Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 16, 2008, 11:21:49 ÖÖTEşEKKÜR EDERİM arkadaşım sezarın hakkını sezara verdiğin için.geçmişim hatalarla dolu ve bedellerinide ödedim(tecrübe ne diye sormuşlar birine odacvp vermiş;hayatta yediğim kazıkların bileşkesi tecrübedir demiş)iki yıla yakındırdırda hayatımda köklü değişikler yaptım(mesela alkol sigara vs bıraktım)hemen hemen hayatın her dalında tecrübelerim oldu.küçük yaşta büyük sorumluluklar aldım(mesela türkiyenin en genç seçilmişlerinden oldum)insanlara yardımcı olmak(art niyetsiz)beni çok mutlu ediyor.ben hep büyüdüğüm yerde küçülmeyi başardım ve bunun içinde hep kaybettiğim yerden tekrar kazanmayı bildim.varlıkta gördüm yoklukta ve varlıktan inmedim yokluğa.maddi değeri kesinlikle ölçü tutmamayı öğrendim.adaletli olmayı hoşgörüyü öğrendim.bunların hepsi güzel şeyler.eğer bir nebze olsada insanlara yardımcı olabiliyorsam bu beni mutlu eder.zaten ramazan ayı(prensip olarak ramazanda çalışmıyorum)onun için vaktim bol.ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun.birde yaptığım yorumlarda kesinlikle eğer konu hakkında bilgim yoksa yorum yapmam.benim yapmış olduğum yorumlarda bilgi eksikliği gören arkadaşım olurs lütfen uyarsın ki arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.tekrar teşekkürler.
Ya biraz Konu disi olacak ama illede yazmak istedim .
Tecrübeli arkadasimiza buradan tesekkür etmek istiyorum.
Her üyeye hic "bikmadan " yardimci olmaya calisiyor.
Almanyada dogup büyüdügüm icin Aile Birlesimi Tecrübeleri Konusu
hakkinda pek bilgim yok yani bunlari yasamadigim ve gerek kalmadigi icin.
Ama arkadasimiz azimle herkese yardimci oluyor ve bu Konu hakkinda
baya bir bilgisi var gördügüm kadariyla. Bende cok sey ögreniyorum ...
Tekrar tesekkürler ... insanlara yardim edebilmek ne güzel.
Forumun bu Konuda ennnnn yardim sever üyesi tecrübeli
esma 41 16.09.2008 12:32:51

tecrübeli 16.09.2008 13:21:39
Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 16, 2008, 12:32:51 ÖSbiraz konu dışına çıktık ama konuya nasılsa dönülür.çok hoşuma giden bir söz vardır;İYİ DOSTU OLANIN AYNAYA GEREKSİNİMİ YOKTUR'teşekkür ederim bence siz iyi bir dostsunuz(bazı arkadaşlar yaptığım yorumlardan dolayı konsolosluk görevlisi olup olmadığımı(komik bir ifadeyle)sormuşlardı.keşke herkez sizin gibi yapıcı olabilse.(bunu hakkımda iyi şeyler söylediğiniz için söylemiyorum)
Hayata bakis aciniz cok güzel,tebrik ederim.
Önemli olan yasadiklarimizdan ders alip iyi insan olmaya calismaktir.
Üzerine erken sorumluluk alan insanlar belki hayati yorucu olarak görebilirler
ama hayatta cok da basarili ve iyi olurlar.
Ben bunu sizde hissettim ..
birde yaptığım yorumlarda kesinlikle eğer konu hakkında bilgim yoksa yorum yapmam.benim yapmış olduğum yorumlarda bilgi eksikliği gören arkadaşım olurs lütfen uyarsın ki arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.tekrar teşekkürler.
Yorum yok .. bu cümleler zaten herseyi anlatiyor .
Tekrar tesekkürler.
Size bundan sonraki "yeni " hayatinizda mutluluklar dilerim .
duygu_0354_duygu 16.09.2008 19:19:13
Alıntı yapılan: babyboo - Ağustos 12, 2008, 08:32:33 ÖSbabyboo sen nereye geleceksin arkadasim? bende HAMM dayim...
dortmunda bagli trenle 10 dk bile diil hamm kesin bilirsin hamm deyince herkes hamburg diye anlio ama hamm dortmunda bagli o yüsden dortmund diorum hamburg anlasilmasin diye.. esimle biz akrabayiz kendisi orda dogdu fakat ailesi akdenisden
sevgili baskan cok ama cok tesekkür ederim insAllah dedigin gibi olur bende yazilarini okudum cok moral buluorum ve hirslaniorum insAllah gecerim sinavi.. bu arada azmine ve sabrina hayran kaldim gercekten helal olsun alkisliorum..
yazdiklarina ve tecrübelerine saygi duyuorum ins sinavi gecebilirsem tüm kartlarimla basvuruya gidicegim.. paylasimin ve verdigin bilgiler icin cok tesekkür ederim selamlar saygilar..
esma 41 17.09.2008 01:12:34
Alıntı yapılan: tecrübeli - Eylül 16, 2008, 01:21:39 ÖS
bbiraz konu dışına çıktık ama konuya nasılsa dönülür.çok hoşuma giden bir söz vardır;İYİ DOSTU OLANIN AYNAYA GEREKSİNİMİ YOKTUR'teşekkür ederim bence siz iyi bir dostsunuz(bazı arkadaşlar yaptığım yorumlardan dolayı konsolosluk görevlisi olup olmadığımı(komik bir ifadeyle)sormuşlardı.keşke herkez sizin gibi yapıcı olabilse.(bunu hakkımda iyi şeyler söylediğiniz için söylemiyorum)

Meyve veren agac taslanir . 

aynen böyle devam edin tecrübeli.
ferdilantord 17.09.2008 10:04:01
RABİA SCHAFER 17.09.2008 15:02:58
17.09.2008 17:09:22
Alıntı yapılan: ferdilantord - Eylül 17, 2008, 10:04:01 ÖÖ
arkadaşlar bir kac sorum olacak ben aile birleşimi vizesi için baş vurmak istiyorum ama pasaportumu evlenmenden once aldım sorun olurmu birde evlenme cuzdanı eşimde konsolosluga sadece fotokopisini gütürsem nasıl olur aslını sonra gondersem yardımlar için teşekkür ederim
?