Alıntı yapılan: dero - Şubat 05, 2008, 11:41:39 ÖÖ
vize için başvuru yapan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.evraklarınızın almanca tercümesini kimlere yaptırdınız ben bu sorunu çözemedim daha.ayrıca noter tasdiki hangi evraklara isteniyor bana yardım ederseniz çok sevinirim teşekkürler
ihtiyacın olan belgeler:
1-konsolosluktan alacağın 2 adet dilekçe formunun ALMANCA olarak doldurulması
2- 3 adet 6 aydan eski olmayan BİOMETRİK RESİM (konsolosluğun yakınlarında 10 dk da çekiyorlar.)
3- uluslararası evlenme kayıt örneği FORMÜL B ( evlilik cüzdanı değil, nüfus dairesine "FORMÜL B" diye söyleyince veriyorlar) 1 ADET ASLI + 1 ADET FOTOKOPİSİ (bunda tercümeye gerek yok)
4- daha önce evlilik varsa her iki taraf içinde boşanma kağıtlarının asılları ve ALMANCA tercümelerinin 1'er adet asılları+ 1'er adet fotokopileri, önceden evlilik yapmış olanınız yoksa bu maddeyi es geçebilirsin:) VARSA NOTER TASDİKLİ
5- hem SENİN AİLENE hem de EşİNİN AİLESİNE ait "VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEKLERİ" hem TÜRKÇE hem de ALMANCA tercümelerinin fotokopileri BUNLARDA KİMİSİNDEN İSTEMİşLER TASDİK AMA BENDEN İSTEMEDİLER.
6- en az 1 yıllık geçerli tc pasaportu(2 YILLIK ÇIKARMANI TAVSİYE EDERİM.)
7- (bu yeni eklenen madde) almanca bildiğini ispat eden START1 belgesi + fotokopisi
bu evrakları tamamladın mı tamamdır, giderken yanında 30 EURO bozuk bulundurman iyi olur:)
bütün evrakların mutlaka asıl+fotokopi yani "çift" olması gerekiyor.
türkçelErin mutlaka ALMANCA tercümesi olması gerekiyor.
örnek:
1 adet türkçe, vukuatlı nüfüs kayıt örneği (senin ailenin) + fotokopisi
1 adet almanca vukuatlı nüfüs kayıt örneği (senin ailenin) + fotokopisi
1 adet türkçe vukuatlı nüfüs kayıt örneği (eşinin ailesinin) + fotokopisi
1 adet almanca vukuatlı nüfüs kayıt örneği (eşinin ailesinin) + fotokopisi
kolaylıklar dilerim.
HAZIRLADIĞIN BÜTÜN EVRAKLARDAN KENDİNE DE 1 ER TANE NUMUNE AYIR, NE OLUR NE OLMAZ GEREKEBİLİR.